Vraag het de juf! CMK project Amstelland

23 jun 2014 - Amstelland

Waar staan we

‘Vraag het de juf’, is de titel van de CMK conferentie van donderdag jl. en de essentie van ons CMK project. Als je het aan de ‘juf’ durft te vragen, moet je je kwetsbaar opstellen. Je moet echt durven luisteren en niet meteen met antwoorden komen. Die kwetsbaarheid werkt verbindend. En het is juist de verbinding, die we nastreven bij CMK in Amstelland. In Amstelland zijn we pas in 2014 met CMK gestart. Tussen projectleiders en ICC-ers in Amstelland is verbinding ontstaan, de wensen vanuit de ICC-ers zijn bekend en er ligt een plan van aanpak voor het vervolg. Ook in dit vervolgproces is het van essentieel belang dat we het aandurven om ons kwetsbaar op te stellen en goed te blijven luisteren.

Waar ben je trots op

We zijn trots op de directeuren en ICC-ers van de 14 scholen die vol overtuiging en met duidelijke wensen in het project gestapt zijn. Het is hun project en dat begint steeds meer te leven.

Wat zouden we de volgende keer anders doen

Als je je kwetsbaar kunt opstellen, betekent dit ook dat je durft te twijfelen. Dat je je bewust bent van overtuigingen, van jezelf en anderen, en dat je durft toe te geven dat anders ook beter kan zijn. Dus ja: we zouden het ongetwijfeld anders doen, maar hoe?

Er is in onze branche geen duidelijk voorgeschreven manier waarop het zou moeten. Gelukkig maar; het houdt ons alert en creatief. Al die verschillende manieren waarop jullie de projecten in onze provincie aanpakken zijn een inspiratie voor ons.

Wellicht kunnen wij samen nog meer in verbinding komen als we ons naar elkaar toe kwetsbaar durven opstellen. Wellicht kunnen we dit blog gebruiken om juist onze onzekerheden te delen? Wij zijn erg benieuwd naar de reacties!

Christel van der Velden
Loket Cultuureducatie Amstelland