Teken de petitie voor cultuureducatie met kwaliteit

18 sep 2014 - heel Noord-Holland

In Noord-Holland is cultuureducatie goed geregeld. Maar dat gaat veranderen. De provincie is van plan te bezuinigen op cultuureducatie. Dat staat in de Kaderbrief 2015-2018. 

De provincie heeft aangekondigd na 2015 geen geld meer aan cultuureducatie uit te willen geven. Niet meer aan Plein C en niet meer aan CMK. Dit heeft directe gevolgen voor de scholen en cultuuraanbieders in de middelgrote en kleine gemeenten in Noord-Holland. Zij kunnen geen gebruik meer maken van de provinciale diensten, die helpen cultuureducatie kwaliteit te geven.

Het vroegtijdig en volledig beëindigen van de budgetten voor cultuureducatie, is niet alleen kapitaalvernietiging, maar ook een bedreiging voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. De projecten en leerlijnen waar scholen en cultuuraanbieders nu aan werken binnen CMK, zijn nog niet af. Als het aan de provincie ligt, komen die ook niet af.

Wat kan jij doen?

TEKEN DE PETITIE en deel de link met iedereen zich betrokken voelt bij goed cultuuronderwijs. Met jullie stem kunnen we cultuureducatie op de politieke agenda houden! Eerst meer lezen? Lees alle achtergronden op www.pleinc.nl