Leerlijnen KunstS’Cool op koers

18 okt 2017 - Heerhugowaard

In de periode die voor ons ligt is het van groot belang om de dialoog te zoeken met de diverse stakeholders die van belang zijn bij het verankeren van cultuureducatie. Een groot verschil met de eerste periode waarin we met elkaar aan het produceren waren. De vraag lospeuteren bij het onderwijs, samen met professionals op het gebied van opgroeiende kinderen, onderwijs en cultuur, dat is wat we nu gaan doen. En dat is eigenlijk een beetje privé detectivewerk. Waar een echte detective op zoek is naar wie het met wie heeft gedaan, zoeken wij uit wie het met wie zou kunnen…

Er zijn inmiddels een paar scholen die interesse hebben getoond om met ons samen op onderzoek uit te gaan, soms met de Cultuurloper in de hand. We kijken ernaar uit om met hen op zoek te gaan naar de drijfveren en doelen. We verheugen ons op het visietraject met basisschool De Carrousel/De Fonkelsteen waar twee doorgewinterde ICC-ers werken die volgens mij hele mooie dingen teweeg gaan brengen op hun school. Daarnaast blijven we ons middels onze leerlijnen sterk maken voor een structurele plek voor cultuur op de scholen.

Ondanks onze inzet merken we wel dat de scholen door de aanwezigheid van meerdere subsidieregelingen en aanbieders enigszins geremd zijn om de stoute schoenen aan te trekken. We verwachten dat positieve ervaringen van collega-scholen in de komende tijd voor een aantrekkende werking zal zorgen.

Door: Cool kunst en cultuur