CMK2 VAN START IN HEEMSKERK

21 nov 2017 - Heemskerk

Afgelopen maand september zijn drie Heemskerkse scholen met veel enthousiasme van start gegaan met CMK2. Voor twee scholen, het Rinket en de Zevenhoeven is het de tweede keer dat ze deelnemen, voor het Tweespan is het de eerste keer.
Op het Rinket is na het succesvolle CMK1 project ‘De Taal van Muziek’, waarin op een succesvolle manier de raakvlakken tussen muziek-en taal onderwijs zijn verkend, gekozen voor verdieping muziek. De muzieklessen bleken een positieve bijdrage te leveren aan de taalontwikkeling van de leerlingen Het team heeft de muziekmethode 123Zing aangeschaft en zowel leerkrachten als leerlingen krijgen muziekles van een vakleerkracht . Voor de zomervakantie verzorgde de Iraanse meesterverteller /muzikant Sahand Sahebdivani een workshop en optreden in iedere klas. Hij maakte enorme indruk op de kinderen, die uit meer dan 35 landen komen. Ik vond het ontroerend om mee te maken dat een aantal jongetjes uit Syrië een liedje herkenden en mee gingen zingen. Ze bloeiden helemaal op!

Op de Zevenhoeven en het Tweespan wordt de komende jaren door middel van scholing van team en leerlingen gewerkt aan verdieping en talentonwikkeling op het gebied van dans, theater en muziek.
De Zevenhoeven heeft na vier jaar ‘Taal van muziek’ voor talentontwikkeling vanuit meerdere disciplines gekozen en is dit jaar gestart met dans- en theaterlessen vanuit het Beverwijkse project ABC Cultuur. Daarnaast bezoeken alle leerlingen een dans- en een theatervoorstelling en krijgen ze workshops dans en theater onder schooltijd.

Het Tweespan is nieuw in CMK en heeft er net als de Zevenhoeven gekozen voor talentonwikkeling vanuit meerder disciplines. Zij zijn gestart met muziek en hebben een vakdocent die om de week les geeft aan het team en de leerlingen. Daarnaast gaan alle leerlingen dit jaar naar een muziekvoorstelling, krijgen de leerlingen workshops en wordt het brede school aanbod uitgebreid met extra muziekaanbod op de eigen school.
Dit jaar gaan we onderzoeken of we een traject met de Cultuurloper kunnen gaan doen met twee scholen.