CMK Noord-Holland – De Tentoonstelling

30 okt 2014 - heel Noord-Holland

Op de Bergerweg nummer 1 in Alkmaar is op de begane grond een tentoonstelling te zien over Cultuureducatie met kwaliteit in Noord-Holland. We zijn bijna halverwege de 4 jaar CMK en Plein C wil zichtbaar maken wat CMK in beweging brengt op scholen, en wat dat doet met kinderen.

Sinds vorig jaar werken Noord-Hollandse basisscholen, centra voor de kunsten, musea, bibliotheken en kunstdocenten samen aan nieuwe cultuurprojecten. Van Texel tot Hilversum worden leerlijnen ontwikkeld, cursussen gevolgd en netwerken gebouwd. Uiteindelijk leidt dat in 2016 tot een rijk palet aan cultuureducatie.

Beverwijk

Den Helder

Texel

De presentatie bestaat uit levensgrote foto’s van kinderen die een uitspraak doen over CMK in hun gemeente. Zo zeggen de meisjes uit Den Helder: “Als we met school een project doen, bijvoorbeeld over kinderrechten, dan komt een kunstenaar ons helpen.” De jongen van Texel zegt: “Maurice is een kunstenaar die ons allemaal technieken leert. En onze meester doet zelf ook mee. We hebben ermee in de krant gestaan.” ¬†en de jongetjes uit Beverwijk: “Het project gaat over Colombina en Capitano en andere figuren. We leren nieuwe liedjes en verhalen.”

Beverwijk
Marijke Schauikes, Plein C