CMK en de Lubertischool op Texel

22 sep 2014 - Texel

Kunst in de Klas opTexel verbindt beeldende kunst aan de bestaande duurzame leerlijn, de thema’s zijn water, natuur en energie.

Wat levert het CMK project op voor jouw leerlingen, jezelf en je collega’s?
De leerlingen zijn heel enthousiast, dat heeft veel te maken met de projectleider en uitvoerend kunstenaar Maurice Christo van Meijel die de juiste snaar bij de kinderen weet te raken. Hij geeft mooie voorbeelden, hij leert ze nieuwe technieken en hoe deze goed toe te passen.

Wat de leerkrachten betreft; zij krijgen een nieuwe techniek in de vingers, werken met goede materialen, er is een duidelijke instructie en er is een workshop vooraf waarin Maurice de techniek oefent. Ook zij zijn enthousiast en willen graag verder.

Wat heb je geleerd?

Dat een project als dit de verbondenheid in de school en tussen school, ouders en dorp bevordert. We hebben afgesloten met een tentoonstelling en een feestelijke vernissage. Dus we hebben al veel uit dit project gehaald.

Waar loop je tegenaan?

Eigenlijk lopen we nergens tegenaan. Wel merk ik dat de leerkrachten Maurice ieder jaar wel het project willen laten doen. Maar het is belangrijk is dat leerkrachten zélf bij de lessen van Maurice aanwezig zijn en niet de hulpouder, al gaan we die in een later stadium wel weer inzetten.

Marijke Schauikes, Plein C
Voor dit blog werd gesproken met Nick Slijderink, ICC en schoolleider van de Lubertischool in De Koog